Dansk  |  English
Talent for People

 

 
Executive Search
Rekruttering af ledere og specialister
Vurdering af enkeltkandidater
Personlig sparring
Personligt udviklingsforløb
Team- og medarbejderudvikling
Outplacement
Kontakt os

 

 

Effektiv rekruttering 

At finde den rette til jobbet stiller høje krav til både forberedelsen, søgningen og udvælgelsen. Lige så vigtigt er det imidlertid at holde fremdriften i processen. Der arbejdes både struktureret og dynamisk.

 

Gennemtænkt kravprofil 

Når vi udarbejder kravprofilen til stillingen, sker det på baggrund af en grundig jobanalyse. Er det relevant, underbygger vi analysen med samtaler og eventuelt test af kolleger.

 

Bred søgning  

Selve søgeprocessen omfatter både interne og eksterne databaser, sociale medier og annoncering online.

 

Grundig kvalificering 

Kandidaterne kvalificeres gennem flere trin. Den indledende screening bliver fulgt af en række indledende samtaler. Herefter følger typisk en mellemrunde, hvor du møder egnede kandidater. Kandidater der går videre i forløbet gennemfører online test og et kompetenceinterview.
Referencer trækkes på finalekandidater - før finalemøde.

 

Onboarding og satisfaction tjek 

Vi følger den enkelte ansættelse ved kontakt til både dig og den ansatte. En god start er fundamentet for succes. Som et sidste tjek anbefaler vi - efter 6 mdrs. ansættelse - en candidate og hiring manager satisfaction måling.

 

Fuld diskretion 

Vi behandler al information om både virksomheden og kandidaterne med fuld diskretion - og forpligter vores kunder til det samme.